logo soeflaskop soeflas

Diensten

Soeflas richt zich op de volgende activiteiten:

Opzetten van “tailor-made” kwaliteitszorgsystemen
Soeflas zet voor u een kwaliteitszorgsysteem op naar uw wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt het kwaliteitssysteem afgestemd op uw huidige processen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf op een zo gemakkelijke mogelijke manier het systeem kan toepassen.

Implementeren en onderhouden van kwaliteitszorgsystemen
Naast het opzetten het kwaliteitszorgsysteem kan Soeflas u ondersteunen in het implementeren en onderhouden van het systeem voor de voedselveiligheid en kwaliteit. Hierbij houdt Soeflas u op de hoogte van relevante ontwikkelingen voor uw zorgsysteem en wordt u geholpen bij het toepassen van het kwaliteitssysteem in uw bedrijf. Afhankelijk van uw wensen kan de ondersteuning variëren van één dag per kwartaal tot meerdere dagen per maand.

Uitvoeren van kwaliteitsaudits
Verschillende kwaliteitszorgsystemen eisen dat de verplichte interne audit wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Soeflas kan u hierin van dienst zijn. De jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij de sterke punten en risico's van uw bedrijf in kaart kunnen brengen.
Het uitvoeren van een kwaliteitsbeoordeling hoeft natuurlijk niet gebonden te zijn aan een kwaliteitssysteem. U kunt een interne audit ook laten uitvoeren als u wilt weten waar uw bedrijf staat op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit.

Begeleiding externe audits
Begeleiding voor, tijdens en na een audit van bijvoorbeeld een certificerende instelling, afnemer, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) of het COKZ behoort ook tot de mogelijkheden.

Bovenstaande wordt uitgevoerd voor zowel internationaal gekende kwaliteitszorgsystemen zoals HACCP, BRC, IFS en ISO 22000 als voor kwaliteitszorgsystemen die bedrijfstakspecifiek zijn, zoals hygiënecodes.
Dienstverlening op het gebied van kwaliteitszorgsystemen is niet sector specifiek en kan daarom worden ingezet in alle sectoren.

Interim QA manager / medewerker
Voor een tijdelijke invulling van een kwaliteitsverantwoorlijke als gevolg van ziekte, vakantie,  zwangerschapsverlof of een nog niet ingevulde vacature, bieden wij u een oplossing als parttime interim kwaliteitsmanager of kwaliteitsmedewerker.

Structurele ondersteuning
Om de capaciteit van uw kwaliteitsdienst uit te breiden met een deskundige bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw vraagbaak zijn op diverse kwaliteitsgebieden. Dit kan voor een vast aantal uur per week/maand of op basis van nacalculatie. Op deze manier bespaart u de inzet van een vaste medewerker, terwijl u wel over de gewenste kennis kunt beschikken.

Projectmatige ondersteuning
Soeflas biedt u ook de mogelijkheid voor ondersteuning bij een project. Hierbij kunt u denken aan  het opstellen van specificaties, het opstellen en verwerken van een afnemersenquête of advisering over het optimaal inzetten van de kennis en vaardigheden van uw kwaliteitsafdeling.